woensdag 24 oktober 2012

Wortel spinazie cupcakes

Deze cakejes zijn ook heerlijk als avondeten voor de kleintjes (en voor jezelf!), met een aardappeltje en een visje of worstje erbij bijvoorbeeld.
Wortel Broccoli Cupcakes
Ingrediƫnten:
200 gr boter op kamertemperatuur
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
100 gr geraspte oude kaas
400 gr geraspte winterpeen
250 gr gesneden bladspinazie (ontdooid als je diepvries spinazie gebruikt)
40 gr walnoten (in stukjes)
Benodigdheden:
Cupcake vormpjes, mixer
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop met een mixer de eieren met de boter. Voeg het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe en mix door. Mocht het deeg heel dik zijn, kan je er een scheutje melk doorheen doen. Roer de kaas erdoor en voeg evt. wat peper toe. Verdeel het beslag in 2 gelijke delen. Meng de geraspte winterpeen door de ene helft, de spinazie en walnoten met de andere. Schep eerst het wortel beslag in de vormpjes, daarna het spinaziemengsel. Bak 1 uur in de oven en laat een beetje afkoelen.
Ook leuk: maak ipv cupcakes een gewone cake, dan kan je mooie plakken afsnijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten