Dinnertime! I love dinner parties. En eenmaal met kids eet je (nog)
vaker bij elkaar thuis. Als ze nog klein genoeg zijn dat ze in een campingbedje
kunnen slapen, neem je ze lekker mee. Scheelt ook weer een oppas regelen (en
betalen)!
Maar als jij de dinner host bent, is het toch best lastig om
op zaterdagochtend alle boodschappen te doen, wijntjes te halen en te koken, dit
alles terwijl er 2 jengelende kinderen aan je been hangen.
Puck houdt van koken en wil dus altijd graag helpen.
Helemaal als we iets met chocolade maken, want dat is volgens mij tegenwoordig
het allereerste woord wat in haar opkomt zodra ze wakker is. Zou Pasen daar
iets mee te maken gehad hebben misschien?
Terug naar het etentje. Dit toetje is echt perfect. Het
maakt indruk, ziet eruit alsof je er uren mee bezig bent geweest en is echt
super lekker, kortom het ultieme chocolade uitloop taartje.
Ik heb hier al een aantal keer indruk mee gemaakt, dus bij
deze geef ik hem graag door. Zelfs als dit betekent dat mijn gasten van
aankomende zaterdag bij deze weten wat ze krijgen en hoeveel effort het me
heeft gekost. Dat heb ik voor jullie over, want ik gun het iedere (mama)kok die
zijn best doet om af en toe zo’n makkelijk succes nummer achter de rug te
hebben.
Warme
chocoladetaartjes (vloeibare vulling!)
125 gr extra pure chocolade125 gr boter
2 eieren
4 el suikers
1 el bloem
1 sinaasappel
scheut Marsala
slagroom
vanille suiker
bakje frambozen
poedersuiker
Verwarm
de oven voor op 220°C. Breek de chocola in kleine stukjes, doe ze met de boter
in een kom en laat au bain marie smelten. Klop de eieren en suiker schuimig met
de mixer in een andere kom. Meng de gesmolten chocolade/botersaus erdoor en
daarna de sinaasappelrasp. Voeg een scheutje Marsala toe.
Voeg
de bloem toe door een zeef en schep alles om met een lepel (niet meer mixen).
Vet 4 kleine vuurvaste vormpjes goed in met boter en bestuif met wat bloem. Vul
de vormpjes met het chocolademengsel en zet ze ongeveer 8 minuten in de oven.
Ze moeten van buiten stevig zijn, maar van binnen nog zacht. Klop ondertussen de slagroom met het vanille suiker lobbig.
Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes (zet er een bordje op en draai om) en serveer op bordjes. Maak op met wat frambozen, poedersuiker en slagroom.