De toekomst voorspellen, het klinkt als een sprookje, een glazen bol. De
een gelooft er heilig in, de ander durft niet verder te denken dan morgen. Maar
hoe ziet onze wereld er over 5 jaar uit? Is alles dan heel anders? Er kan veel
gebeuren in een korte tijd….
Nou, dat had ik afgelopen week wel kunnen gebruiken.....
Mijn dochtertje is met spoed opgenomen in het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen!
Het arme kind heeft al reflux, maar kreeg hier ook nog een maag-darm virus
overheen en weigerde ineens te eten. Kortom ze kreeg niets binnen en hield
niets binnen. Na de eerste dag in het ziekenhuis kwamen we 's avonds laat
thuis. Ik was kapot, zowel emotioneel, als van een paar dagen niet slapen.
Eenmaal thuis besefte ik pas dat het al laat was en we nog niets gegeten
hadden. Op zo’n moment heb je echt geen zin meer om uitgebreid te koken. En de
komende dagen zal dat ook zo zijn. Gelukkig is daar mijn steun en toeverlaat….Lang
leve mijn vriezer! Ik houd van invriezen en op dit soort momenten weet ik weer
waarom!
Want na een dergelijke dag vol stress, wil je gewoon lekker comfort food
uit eigen keuken!
250 g spekjes
1 chorizoworst
1 rode ui, fijngesneden
1 rode paprika, in stukjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ½ tl oregano
2 aardappels, in blokjes, beetgaar
1 blik kikkererwten (400 g)
125 ml droge witte wijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
125 ml kippenbouillon
1 el peterselie, fijngehakt
1 ciabatta voor erbij
Doe de spekjes en chorizo terug in de pan, voeg het knoflook en oregano
toe. Roer 1 min, voeg dan de aardappels, kikkererwten, wijn, tomatenblokjes en
bouillon toe.
Laat dit zachtjes ongeveer 10 min koken tot de saus een beetje ingedikt is.
Garneer met peterselie en ciabatta.