Tarte tatin Parisien
Het is vrijdagmiddag half 4 en ik probeer de behoefte aan een wijntje te
onderdrukken
No worries, ik ben geen “Dr. Phil” moeder die al om 10 uur 's ochtends
begint te drinken omdat ze de eenzaamheid en verantwoordelijkheid niet meer aan
kan. In tegendeel, dit weekend ga ik met mijn vriendinnetjes naar nous amie en
Paris! Hoe relaxt is dat, even geen kinderen, geen man, geen schema's, maar wel
wijntjes, shoppen en uitslapen!
Iedereen komt aangerend op het station, buiten adem van het pakken van alle
spullen van de kids en schema's opschrijven voor de schoonmoeders. Ja, ook onze
mannen gaan linea recta naar hun ouderlijk huis als er een weekend alleen met
de kids in het vooruitzicht is.
Misschien zou je liever willen dat zij dit ook eens ervaren, want jij als
vrouw doet dit toch regelmatig…. Maar ach, wat maakt het uit, nu voel ik me nog
minder schuldig als ik straks lekker een wijntje drink, want ook manlief wordt zo
even ontlast!
Dus genieten we nog even extra van de Franse style family brunch. Dit
adresje kan ik jullie echt niet onthouden.
De inrichting is laid back, je zit aan tafel, hangt in de lounge of ligt op
bed. Hier kom je om te ontspannen met vrienden en familie. Veel vers fruit, een
goede kaart, maar vooral een geweldig buffet met verse croissants, crêpes en
heerlijke Franse taarten.
Hier kom ik nog een keer terug, misschien wel met man en kinderen.....
Hierbij mijn (snel, gemakkelijk en heerlijk) versie van een Franse klassieker:
Tarte tatin van peer met kardemom
3 stevige peren, geschild in partjes
Scheutje Marsala
3 kardemompeulen
1 kaneelstokje
4 plakjes bladerdeeg ontdooid
1 taartvorm
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de boter in een koekenpan, voeg het kaneelstokje
en de kardemom toe en bak hierin de peer 2 min op hoog vuur. Blus af met de
Marsala en laat nog 2 min op laag vuur inkoken tot de saus wat dikker wordt.
Verdeel het mengsel over de vorm en bekleed met het deeg. Druk goed aan en prik
met een vork wat gaatjes in het deeg. Bak het taartje in +/- 20 min gaar. Laat
afkoelen en stort op een mooi bord. Lekker met vanille ijs.