De kerst is weer voorbij. Er is uitgebreid getafeld en alle buikjes zijn weer rond gegeten. Zo rond, dat velen onder ons het goede voornemen hebben om de komende dagen een beetje rustig aan te doen. Geen kerstbrood met spijs of chocolade mousse meer en misschien ook iets minder wijn drinken….
6 kippendijen, liefste met vel
chorizo worst, in blokjes/ reepjes
600 gram aardappels met schil in stukken
Olijfolie
Peper/zout
2 uien
1 knoflook
1 gele paprika, in reepjes
Gedroogde oregano (2 tl)
Rasp van ½ sinaasappel, plus sap
Vet een ovenschaal in met olijfolie, knoflook, peper en zout. Haal de kippendijen hier doorheen en leg ze met het vel naar boven in de schaal. Voeg de chorizo, aardappels, uien en paprika toe. Besprenkel met olijfolie, (zee)zout, oregano, sinaasappelrasp en het sap van ¼ sinaasappel. Meng door elkaar en zet in de voorverwarmde oven.
200 graden/ 1 uur