(geschikt voor baby's vanaf 7 maanden (gepureerd), kids & family)
750 gram Roma tomaten
1 winterpeen
1 ui
1 rode paprika
5 teentjes knoflook
snufje suiker
peper/zout
verse basilicum
Parmezaanse kaas
olijfolie
staafmixer/ keukenmachine
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNgcmrfM4kyRDuyYZffbCkd_HBpgCON84sO1nrvj6IbD3tT_MgZHV8L6RPfth137rk9C5Gu3-VVFruvatW72uPGVMw1bl3MnyErKzAoQk6JdrmTtOIcJeWRkXncR129kp0_dPyDk724EOl/s320/Pasta+tomatensaus.jpg)
Leg de rode paprika naast de ovenschool op het rooster in de oven. Laat dit ongeveer 45-60 min roosteren (paprika af en toe draaien) of tot de schil van de tomaten mooi is gebarsten. Als de paprika nog niet een mooi zwart geblakerd velletje heeft, haal dan de tomaten er alvast uit, zet de grill aan en rooster de paprika in ongeveer 5min.
Ondertussen verwarm je in de pan wat olie. Voeg hier de ui en wortel aan toe en laat rustig op laag vuur gaar worden. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Ontvel de tomaten, knoflook en paprika en voeg dit toe aan het ui/wortel prutje. Pureer de saus met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg de saus aan de pasta toe en roer goed door elkaar. Maak het af met wat gescheurde basilicum blaadjes en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten