vrijdag 28 december 2012

Kip chorizo ovenschotel


Kip chorizo ovenschotel (4 p)

6 kippendijen, liefste met vel

chorizo worst, in blokjes/ reepjes

600 gram aardappels met schil in stukken

Olijfolie

Peper/zout

2 uien

1 knoflook

1 gele paprika, in reepjes

Gedroogde oregano (2 tl)

Rasp van ½ sinaasappel, plus sap


Vet een ovenschaal in met olijfolie, knoflook, peper en zout. Haal de kippendijen hier doorheen en leg ze met het vel naar boven in de schaal. Voeg de chorizo, aardappels, uien en paprika toe. Besprenkel met olijfolie, (zee)zout, oregano, sinaasappelrasp en het sap van ¼ sinaasappel. Meng door elkaar en zet in de voorverwarmde oven.

 
Lekker met wat ciabatta.
200 graden/ 1 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten