Ingrediënten voor 4 personen
6 plakjes bladerdeeg
500 gr broccoli
200 gr cherry tomaten
3 eieren
125 ml crème fraîche
200 gr brie
150 gram pancetta (of
ontbijtspek)6 plakjes bladerdeeg
500 gr broccoli
200 gr cherry tomaten
3 eieren
125 ml crème fraîche
200 gr brie
1 ui
1 knoflook
Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Kook de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar in water met zout. Was en halveer de cherry tomaten.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Kook de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar in water met zout. Was en halveer de cherry tomaten.
Fruit
het uitje, voeg de knoflook en de pancetta toe en bak tot het spek een beetje
knapperig wordt. Meng de eieren, peper en zout en de crème fraîche. Klop dit
met een garde.
Bekleed
een ovenschotel met de plakjes bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem en bestrijk
de randen met eigeel. Verdeel de broccoli, tomaten en ui/pancetta mengsel over
de bodem. Giet het eiermengsel over de groente en als laatste voeg je de brie
in stukjes toe.
Bak
de hartige taart in 20 – 25 minuten en serveer de quiche met een salade!
Heerlijk! dit is zeker een aanrader!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk! dit is zeker een aanrader!
BeantwoordenVerwijderenin 1 woord heerlijk!!!! heb alleen de hoeveelheid ui , spek , en de knoflook verdubbeld!
BeantwoordenVerwijderen