donderdag 10 januari 2013

Broccolitaart met brie

Broccolitaart met brie en pancetta

Ingrediënten voor 4 personen
6 plakjes bladerdeeg
500 gr broccoli
200 gr cherry tomaten
3 eieren
125 ml crème fraîche
200 gr brie
150 gram pancetta (of ontbijtspek)
1 ui
1 knoflook
Peper en zout


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Kook de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar in water met zout. Was en halveer de cherry tomaten.

Fruit het uitje, voeg de knoflook en de pancetta toe en bak tot het spek een beetje knapperig wordt. Meng de eieren, peper en zout en de crème fraîche. Klop dit met een garde.

Bekleed een ovenschotel met de plakjes bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem en bestrijk de randen met eigeel. Verdeel de broccoli, tomaten en ui/pancetta mengsel over de bodem. Giet het eiermengsel over de groente en als laatste voeg je de brie in stukjes toe.

Bak de hartige taart in 20 – 25 minuten en serveer de quiche met een salade!

 

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk! dit is zeker een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk! dit is zeker een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. in 1 woord heerlijk!!!! heb alleen de hoeveelheid ui , spek , en de knoflook verdubbeld!

    BeantwoordenVerwijderen