dinsdag 22 januari 2013

Kikkererwten chorizo stoofpot


 

Stoofpot met kikkererwten en chorizo

 
1 el olijfolie

250 g spekjes

1 chorizoworst

1 rode ui, fijngesneden

1 rode paprika, in stukjes

3 teentjes knoflook, fijngehakt

1 ½ tl oregano

2 aardappels, in blokjes, beetgaar

1 blik kikkererwten (400 g)

125 ml droge witte wijn

1 blik tomatenblokjes (400 g)

125 ml kippenbouillon

1 el peterselie, fijngehakt

1 ciabatta voor erbij

 
Verhit in een grote (stoof)pan de olie en bak de spekjes en chorizo knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Bak in de achtergebleven olie de ui en paprika tot de groenten zacht zijn (+/_ 5 min).

Doe de spekjes en chorizo terug in de pan, voeg het knoflook en oregano toe. Roer 1 min, voeg dan de aardappels, kikkererwten, wijn, tomatenblokjes en bouillon toe.

Laat dit zachtjes ongeveer 10 min koken tot de saus een beetje ingedikt is. Garneer met peterselie en ciabatta.

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten