zondag 10 februari 2013

Tarte Tatin van peer met kardemom


Hierbij mijn (snel, gemakkelijk en heerlijk) versie van een Franse klassieker:

 

Tarte tatin van peer met kardemom

2 el roomboter
3 stevige peren, geschild in partjes
Scheutje Marsala

3 kardemompeulen

1 kaneelstokje
4 plakjes bladerdeeg ontdooid

1 taartvorm

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de boter in een koekenpan, voeg het kaneelstokje en de kardemom toe en bak hierin de peer 2 min op hoog vuur. Blus af met de Marsala en laat nog 2 min op laag vuur inkoken tot de saus wat dikker wordt. Verdeel het mengsel over de vorm en bekleed met het deeg. Druk goed aan en prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bak het taartje in +/- 20 min gaar. Laat afkoelen en stort op een mooi bord. Lekker met vanille ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten