125 gr extra pure chocolade
125 gr boter
2 eieren
4 el suiker
1 el bloem
1 sinaasappel
scheut Marsala
slagroom
vanille suiker
bakje frambozen
poedersuiker
Verwarm
de oven voor op 220°C. Breek de chocola in kleine stukjes, doe ze met de boter
in een kom en laat au bain marie smelten. Klop de eieren en suiker schuimig met
de mixer in een andere kom. Meng de gesmolten chocolade/botersaus erdoor en
daarna de sinaasappelrasp. Voeg een scheutje Marsala toe.
Voeg
de bloem toe door een zeef en schep alles om met een lepel (niet meer mixen).
Vet 4 kleine vuurvaste vormpjes goed in met boter en bestuif met wat bloem. Vul
de vormpjes met het chocolademengsel en zet ze ongeveer 8 minuten in de oven.
Ze moeten van buiten stevig zijn, maar van binnen nog zacht.
Klop
ondertussen de slagroom met het vanille suiker lobbig.
Haal
de taartjes voorzichtig uit de vormpjes (zet er een bordje op en draai om) en
serveer op bordjes. Maak op met wat frambozen, poedersuiker en slagroom.
aaaaahh mmmm kwijl..... was heerlijk
BeantwoordenVerwijderen