dinsdag 20 november 2012

Viskoekjes

Viskoekjes:
300 gr kruimige aardappels, geschild
180 gr zalm uit blik
1 ui
1/2 citroen
1 ei
Peterselie
bloem
klontje boter
scheutje melk
zonnebloemolie
1 (vis)bouillonblokje


Kook de aardappelen in de bouillon, 15-20 min, of tot wanneer je ze gemakkelijk met een vork kan doorprikken. Giet af, voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en stamp tot puree. Laat enigszins afkoelen.
Rasp ondertussen de citroenschil en pers hem uit. Snij de ui en peterselie fijn. Laat de zalm uitlekken in het vergiet en spoel af. Voeg alles bij de aardappel puree, ook het ei en meng doorelkaar. Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties en vorm deze met je handen tot mooie, platte koekjes.

Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie. Haal de koekjes door de bloem en bak vervolgens ongeveer 3-4 min per kant, totdat ze een mooi bruin korstje hebben.
Wil je nog een lekker sausje erbij? Rasp dan de andere helft van de citroen en meng dit met een paar eetlepels crème fraîche, een theelepel mosterd, wat peterselie en verse zwarte peper.

Heerlijk met een groene salade of broccoli.
Kijk in het tabje Budget meals voor meer lekkere recepten.

1 opmerking:

  1. Meestal ontstaat er wat verwarring bij het kopen van gambas en scampis. Wat wat is het verschil nu precies? Gambas zijn garnalen en scampis zijn kreeftachtige. Bij Vislokaal kan je verschillende soorten maten gambas kopen met of zonder kop, in knoflook marinade you name it.

    BeantwoordenVerwijderen