Gegrilde zwaardvisspiesjes met tomaten/paprika spaghetti (2 pers):
1 ui
2 knoflook
1 gele paprika
250 gram zwaardvisfilet
250 gr Cherrytomaten
160 gr spaghetti
1 blik tomatenblokjes
Olijfolie
Paprikapoeder
Gedr. Basilicum of marjolein 2 tl
Peper en zout
Grillpan
Saté prikkers
1 ui
2 knoflook
1 gele paprika
Snijd het knoflook fijn en meng de helft in een kom met een el olijfolie, peper en zout. Snijd de zwaardvis in blokjes van 2 bij 2 cm en voeg toe aan de olie. Zet even apart.
Snijd de ui en paprika fijn. Houd van de paprika 2 (iets grotere, niet groter dan de vis) stukjes per spies apart. Halveer de Cherry tomaten, hou 2 stuks per spies apart.
Fruit de ui, voeg het overige knoflook, paprika, Cherry tomaten, paprikapoeder en basilicum toe en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spaghetti in 8 min beetgaar, spoel af met koud water en roer door de tomatensaus.
Rijg de gemarineerde zwaardvis, tomaatjes en paprika om en om aan de saté prikkers (even nat maken om verbranden te voorkomen). Grill in 6 min rondom gaar.
Serveer de spiesjes met de spaghetti ernaast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten