dinsdag 30 oktober 2012

Witlof met ham en kaas

Witlof met ham en kaas (vanaf 6 mnd)

1 aardappel
1 stronk witlof
1 plakje ham
1 eetlepel geraspte kaas
 scheutje kookvocht

Schil de aardappel, maak het witlof schoon (het bittere van het lof zit hem in de kern en de voet van het stronkje) en snij beide in stukjes. Breng met wat water aan de kook. Laat op laag vuur in circa 20 min gaar worden.
Snij de ham fijn. Giet de aardappel en witlof af en vang wat kookvocht op. Voeg de ham en kaas toe en pureer alles. Voeg evt wat kookvocht op om het wat smeuiger te maken.

Voor de rest van de family kan je natuurlijk heerlijke witlof met ham en kaas uit de oven maken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Benodigdheden:
8 stronkjes witlof
8 plakjes ham
8 plakjes jonge kaas
25 gr boter

Kook dan tegelijk met het witlof voor je baby, het aantal stronken voor de rest van de familie. Giet af, laat uitlekken en wikkel het lof in de ham en daarna in de kaas. Vet een ovenschool in met de boter en leg het lof dicht naast elkaar. Plaats voor circa 5 minuten in de oven, totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd. Serveer warm.

Tip:je kan dus alles 's middags al voorbereiden, het hapje van de baby in zijn geheel afmaken, voor de family tot aan het plaatsen in de oven. Dan hoeft het 's avonds tijdens spitsuur alleen nog maar 5 min in de oven en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten