zondag 10 maart 2013

Prinsessenstampot


Twee is nee, maar twee is ook "ik wil alles en niets". Onze dagen zijn sinds kort van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in strijd met onze kleuterpuber. “Mama, ik wil een cracker met kaas”, maar zodra je kaas pakt, schreeuwt ze het uit en wilt ze toch liever paté, om vervolgens weer te drammen om kaas. Herkenbaar?

Modegevoelig maar vooral ook pittig als ze is, bepaalt zij wat ze aan doet. Twee weken geleden begon carnaval en was het de bedoeling dat Puck verkleed naar de crèche zou komen.

Helaas hebben wij nog niet echt een uitgebreide verkleedkist. Maar papa pakte als ware Brabander deze taak direct op zich en regelde via een collega een mooie verkleedset. Een prinsessenrok wel te verstaan, samen met een kroontje. Ik weet niet hoe vaak ik het heb geprobeerd, maar Puck wilde het echt onder geen voorwaarde aan.

In plaats daarvan stond ze erop om slechts in een maillot de deur uit te gaan. Pffff en soms kan je niet anders dan toegeven....

Ook de volgende dag ging de prinsessenrok niet aan. Deze dag stond echter wel in het teken van roze. Alles, maar dan ook alles wat ze aan trok, moest in deze kleur. Maar ineens ging het nog verder dan dat. Ook de melk moest roze (scheutje limonade erin en klaar) en ik kreeg het verzoek of ik 's avonds ook roze eten wilde maken. Ha, ik ben niet voor 1 gat te vangen, dus dat zou goedkomen!

Eenmaal aan tafel kreeg ik nog een herinnering,” het is toch wel roze hè mama?” Ja hoor, schat, kijk maar. Verbijsterd keek ze naar haar bord.... “Oooohhh prinsessenstampot!!! Mammie, mag ik nu mijn rok aan?”

En zo had ik ineens mijn roze prinses, zowel qua uiterlijk als gedrag helemaal tevreden aan tafel zitten!

 
Prinsessenstampot (4 personen)

500 gr aardappels
350 gr (voorgekookte) bietjes
250 gr spekjes
Handje pijnboompitjes (geroosterd)
Scheutje melk
Klontje roomboter
Peper/zout
Bouillon blokje

Kook de aardappels met het bouillon blokje in circa 20 min gaar en maak er met de melk en boter een mooie puree van. Bak ondertussen de spekjes knapperig. Bereid de bietjes volgens de verpakking en stamp door de puree. Voeg de spekjes en pijnboompitten toe en maak af met peper/zout.

Lekker met een worstje erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten