woensdag 20 maart 2013

mini quiche van brood met champignons

Voor 12 stuks:
1 (rode) ui
250 gr (kastanje) champignons
3 takjes tijm
12 boterhammen
100 gr gruyère
10 gr zachte roomboter
Olijfolie
Muffin bakblik

Verwarm de over voor op 190 graden. Fruit in wat olijfolie de fijngesneden ui ongeveer 5 minuten op een laag pitje, voeg de in kleine stukjes gehakte champignons en het tijm toe en bak nog 3-4 min op hoog vuur. Besmeer de boterham met boter en steek met behulp van een glas rondjes uit het brood. Leg de rondjes met de beboterde kant naar beneden in het muffinblik en zorg dat deze een soort bakjes vormen. Doe hierin het champignon mengsel, strooi de geraspte kaas erover en bak 10-12 min in de oven, tot de kaas gaat borrelen en de broodjes lekker krokant zijn.
Dit recept komt uit Keet smakelijk, voor meer info zie www.keetsmakelijk.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten