Elke ouder kent de uitdaging om verse groenten naar binnen te krijgen bij onze kinderen. Wortel en komkommer lukken nog wel, maar bij asperges of champignons gaan veel kindermondjes stevig op slot. Deze zinnen komen uit het voorwoord van Keet Smakelijk, een boek met vrolijke recepten en maffe verhalen. Ik vond het een verademing te lezen dat ik niet de enige ben en lach in een deuk om de geinige en creatieve oplossingen die ze hebben bedacht.
Deze week is het Boekenweek 2013 en daarom is het voor Kidsfoodies Kookboekenweek! Aangezien het de
eerste keer is heb ik gekozen voor een midweek, of misschien eerder een lang
weekend. In ieder geval vind je vanaf woensdag 20 maart tot en met zondag 24 maart
op www.kidsfoodies.blogspot.nl
een recept uit een van mijn favoriete kookboeken.
Voor 12 stuks:
1 (rode) ui
250 gr (kastanje) champignons
3 takjes tijm
12 boterhammen
100 gr gruyère
10 gr zachte roomboter
Olijfolie
Muffin bakblik
Verwarm de over voor op 190 graden. Fruit in wat olijfolie de
fijngesneden ui ongeveer 5 minuten op een laag pitje, voeg de in kleine stukjes
gehakte champignons en het tijm toe en bak nog 3-4 min op hoog vuur. Besmeer de
boterham met boter en steek met behulp van een glas rondjes uit het brood. Leg
de rondjes met de beboterde kant naar beneden in het muffinblik en zorg dat
deze een soort bakjes vormen. Doe hierin het champignon mengsel, strooi de
geraspte kaas erover en bak 10-12 min in de oven, tot de kaas gaat borrelen en
de broodjes lekker krokant zijn.
Dit recept
komt uit Keet smakelijk, voor meer info zie www.keetsmakelijk.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten