donderdag 20 september 2012

Kijk mama, het regent


In Nederland weet je het nooit. Het ene weekend is het 30 graden en het volgende regent het 30 millimeter. Tsja en wat doe je dan? Lekker koken! Wist je dat kinderen gezonder eten wanneer ze meehelpen in de keuken? De kleine helpers schijnen zelfs groenten evengoed te kunnen waarderen als fruit, als ze af en toe meekijken en/of –helpen met mama. De meeste kindjes kunnen erg lastig doen over groente, dus reden te meer om het te proberen, toch?

De eerste keer dat Puck mij hielp, was een behoorlijke ontdekkingsreis. Daar zat ze dan, met haar beentjes over het aanrecht bungelend, half omgekeerd om de keuken te ontdekken. Nieuwsgierig als ze is, was het te verwachten dat ze op onderzoek uit zou gaan. Elk kastje ging open en ook het koffiezetapparaat werd grondig uitgetest. Ik dacht goed voorbereid te zijn en had alle messen en breekbare dingen uit haar buurt gehaald. Ik legde haar uit dat ze nergens aan mocht komen en had het idee dat ze dit nu wel begreep. Ik pakte alvast wat ingrediĆ«nten die we nodig hadden en dook in het keukenkastje onder haar, druk op zoek naar het vergiet. Ineens voelde ik iets kriebelen in mijn nek. Het werd steeds meer en voor ik het wist, had ik een heel pak rijst over me heen gekregen en hoorde ik een keiharde schaterlach. “Kijk dan mama, het regent”.

Als je kindje meehelpt in de keuken, accepteer dan dat het een grotere rommel wordt dan als je alleen zou koken, maar dat het samen toch wel een stuk gezelliger is. Met deze schattige Tortini mini keukenschortjes wordt het helemaal een feest in de keuken. Een fashionable kitchen dress voor zowel mama als de kleine keukenprinses!

De Tortini's zijn gemaakt van een "waxed" cotton. Hierdoor vlekt het schort niet en is iedere vlek makkelijk weg te halen met een doekje.
Te koop via
www.9straatjesonline.com, ook heel leuk om cadeau te geven!

 


                                   

En als die rijst dan toch al uit het pak is, kan je er net zo goed wat lekker mee maken:

Rijst met kip en boontjes  (4 personen; 2 volwassenen, 2 kinderen)

Benodigdheden:

(zilvervlies)rijst

1 ui

400 gram kipfilet

300 ml kokosmelk

250 gr sperzieboontjes

Kerriepoeder

Kook de rijst volgens de verpakking. Bak in een koekenpan het uit glazig en voeg de kip toe.  Bak deze in 3 min rondom bruin en voeg de kokosmelk toe. Blancheer ondertussen de boontjes en voeg deze ook aan de koekenpan toe. Maak het af met een beetje kerriepoeder (evt portie voor de kinderen er nu al af halen).

Zo heb je binnen no time een super snelle, makkelijke en gezonde maaltijd.