donderdag 13 december 2012

Fresh and easy

De een steekt het liefste zijn hoofd onder de dekens, de ander kijkt er al een jaar naar uit….De kerst staat weer voor de deur! We komen er niet onderuit en dat betekent voor veel mensen stress. Wanneer vieren we het met welke kant van de familie, waar doen we het en wie kookt? Gerechten bedenken, lijstjes maken, welke wijn kan ik hierbij schenken, je bent er maar druk mee. Hoe kun je nu nog heel even relaxt de week doorkomen zonder na te hoeven denken over boodschappen doen en wat te koken?

Je hebt tegenwoordig meerdere aanbieders van vers biologisch eten dat bij je thuis wordt bezorgd. In de vorm van een krat, box of doos krijg je voor de hele week gezond eten, met de recepten erbij. Zo houd je nog eens tijd over om samen met de kinderen de boom op te tuigen .....

Hello Fresh is zo’n bezorgdienst en vind ik echt een aanrader! In tegenstelling tot de concurrenten zit hier namelijk echt je complete maaltijd in de box. Dus naast de verse ingrediënten, krijg je ook de gedroogde pasta of het blikje gepelde tomaten erbij geleverd. Kortom je hoeft echt niet meer naar de winkel!

De gerechten zijn gemakkelijk en snel, maar bovenal gezond. Een traktatie voor het gezin.
Wat een luxe, geen boodschappen doen en niet je hoofd te breken over wat je nu weer eens zal gaan eten.
Nieuwe inspiratie voor een lekkere maaltijd en je kind leert ook dat groente niet in de supermarkt groeit. Je ontvangt de spruitjes bijvoorbeeld nog aan de stam!

Deze keer dus een recept uit de Hello Fresh box, gegrilde zwaardvisspiesjes met tomaten/paprika spaghetti.
Wil je de Hello Fresh box proberen met 20 Euro korting? Ga naar www.hellofresh.nl en gebruik de volgende kortingscode: DBTPFB.

Gegrilde zwaardvisspiesjes met tomaten/paprika spaghetti (2 pers):

1 ui
2 knoflook
1 gele paprika
250 gram zwaardvisfilet
250 gr Cherrytomaten
160 gr spaghetti
1 blik tomatenblokjes
Olijfolie
Paprikapoeder
Gedr. Basilicum of marjolein 2 tl
Peper en zout
Grillpan
Saté prikkers
1 ui
2 knoflook
1 gele paprika

Snijd het knoflook fijn en meng de helft in een kom met een el olijfolie, peper en zout. Snijd de zwaardvis in blokjes van 2 bij 2 cm en voeg toe aan de olie. Zet even apart.
Snijd de ui en paprika fijn. Houd van de paprika 2 (iets grotere, niet groter dan de vis) stukjes per spies apart. Halveer de Cherry tomaten, hou 2 stuks per spies apart.

Fruit de ui, voeg het overige knoflook, paprika, Cherry tomaten, paprikapoeder en basilicum toe en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spaghetti in 8 min beetgaar, spoel af met koud water en roer door de tomatensaus.

Rijg de gemarineerde zwaardvis, tomaatjes en paprika om en om aan de saté prikkers (even nat maken om verbranden te voorkomen). Grill in 6 min rondom gaar.
Serveer de spiesjes met de spaghetti ernaast.

 

 

Gegrilde zwaardvis spiesjes

Gegrilde zwaardvisspiesjes met tomaten/paprika spaghetti (2 pers):

1 ui
2 knoflook
1 gele paprika
250 gram zwaardvisfilet
250 gr Cherrytomaten
160 gr spaghetti
1 blik tomatenblokjes
Olijfolie
Paprikapoeder
Gedr. Basilicum of marjolein 2 tl
Peper en zout
Grillpan
Saté prikkers
1 ui
2 knoflook
1 gele paprika

Snijd het knoflook fijn en meng de helft in een kom met een el olijfolie, peper en zout. Snijd de zwaardvis in blokjes van 2 bij 2 cm en voeg toe aan de olie. Zet even apart.
Snijd de ui en paprika fijn. Houd van de paprika 2 (iets grotere, niet groter dan de vis) stukjes per spies apart. Halveer de Cherry tomaten, hou 2 stuks per spies apart.

Fruit de ui, voeg het overige knoflook, paprika, Cherry tomaten, paprikapoeder en basilicum toe en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spaghetti in 8 min beetgaar, spoel af met koud water en roer door de tomatensaus.

Rijg de gemarineerde zwaardvis, tomaatjes en paprika om en om aan de saté prikkers (even nat maken om verbranden te voorkomen). Grill in 6 min rondom gaar.
Serveer de spiesjes met de spaghetti ernaast.