woensdag 24 oktober 2012

Wortel spinazie cupcakes

Zo'n kraamtijd is altijd bijzonder en dan loopt alles een beetje anders dan normaal. Zeker voor Puck, zij moet ineens de aandacht van het bezoek delen met haar zusje. Gelukkig wordt dit goed gemaakt met veel beschuit met muisjes, taartjes en chippies. Dit heeft ze dan ook afgelopen 2 weken meer gegeten dan in de afgelopen 2 jaar. Puck verwacht op dit moment ook dat uit elk plastic tasje een cadeautje voor haar wordt getoverd. Want veel bezoek betekent ook veel cadeautjes, die zij uiteraard allemaal mocht uitpakken.
Ze reageert gelukkig erg goed op de komst van de kleine, alleen door al die taartjes en borrelhappen, zit het avondeten even niet mee. Op zich geen ramp, maar dit moet natuurlijk ook weer niet al te lang duren. Dus tijdens het boodschappen doen gisteren bedacht ik me iets. Toen ik thuis kwam met twee boodschappentassen, rende Puck naar me toe en riep: “cadeautjes, cadeautjes!!!”.
En of ik een verassing voor haar had. In haar middag slaapje ben ik even snel de keuken ingedoken. Toen 's middags het bezoek kwam, ook met kleine kindjes, had ik heerlijke cupcakes voor ze gebakken. Maar dan stiekem wel hele gezonde...... En lekker dat ze het vonden!
Deze cakejes zijn ook heerlijk als avondeten voor de kleintjes (en voor jezelf!), met een aardappeltje en een visje of worstje erbij bijvoorbeeld.












Wortel Broccoli Cupcakes
IngrediĆ«nten:                          
200 gr boter op kamertemperatuur
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
100 gr geraspte oude kaas
400 gr geraspte winterpeen
250 gr gesneden bladspinazie (ontdooid als je diepvries spinazie gebruikt)
40 gr walnoten (in stukjes)
Benodigdheden:
Cupcake vormpjes, mixer
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop met een mixer de eieren met de boter. Voeg het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe en mix door. Mocht het deeg heel dik zijn, kan je er een scheutje melk doorheen doen. Roer de kaas erdoor en voeg evt. wat peper toe. Verdeel het beslag in 2 gelijke delen. Meng de geraspte winterpeen door de ene helft, de spinazie en walnoten met de andere. Schep eerst het wortel beslag in de vormpjes, daarna het spinaziemengsel. Bak 1 uur in de oven en laat een beetje afkoelen.
Ook leuk: maak ipv cupcakes een gewone cake, dan kan je mooie plakken afsnijden.


Wortel spinazie cupcakes

Deze cakejes zijn ook heerlijk als avondeten voor de kleintjes (en voor jezelf!), met een aardappeltje en een visje of worstje erbij bijvoorbeeld.
Wortel Broccoli Cupcakes
Ingrediƫnten:
200 gr boter op kamertemperatuur
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
100 gr geraspte oude kaas
400 gr geraspte winterpeen
250 gr gesneden bladspinazie (ontdooid als je diepvries spinazie gebruikt)
40 gr walnoten (in stukjes)
Benodigdheden:
Cupcake vormpjes, mixer
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop met een mixer de eieren met de boter. Voeg het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe en mix door. Mocht het deeg heel dik zijn, kan je er een scheutje melk doorheen doen. Roer de kaas erdoor en voeg evt. wat peper toe. Verdeel het beslag in 2 gelijke delen. Meng de geraspte winterpeen door de ene helft, de spinazie en walnoten met de andere. Schep eerst het wortel beslag in de vormpjes, daarna het spinaziemengsel. Bak 1 uur in de oven en laat een beetje afkoelen.
Ook leuk: maak ipv cupcakes een gewone cake, dan kan je mooie plakken afsnijden.