woensdag 10 oktober 2012

Oops, sorry schatje

Oops, sorry schatje!
Puck  at het eerste jaar alles. Wat ik haar ook gaf, van vis tot bruine bonen, alles ging in nood tempo naar binnen en helemaal op. Van de een op de andere dag, was het over. Vraag me af en toe nog steeds af of dat is gekomen doordat ik die avond ervoor een beetje was uitgeschoten met de knoflook.... 
Bonen zijn gezond. Een lekkere combinatie van boontjes en aardappels, leek me wel wat, dus maakte ik een lekkere bonenpuree. Tijdens het proeven, bedacht ik me dat dit ook heerlijk is voor onszelf om 's avonds te eten. Ik wilde het alleen iets meer smaak geven.
Knoflook is niet alleen heel lekker, het is ook goed voor je immuniteit en vergroot weerstand tegen infecties, kortom genoeg reden om het af en toe te eten. Dus ging er een teentje door de puree, heerlijk! Puck smulde ervan  en wij ook.
De volgende dag kwam er een vriendinnetje langs. "Oh, wat ziet ze er lief uit", riep ze al van een afstand, "en die kleintjes ruiken altijd zo lekker". Ze rende op mijn dochter af om haar een uitgebreide knuffel te geven, maar vlak voordat haar kus op Puck's wang belandde, deinsde ze terug en hield haar vervolgens op grote afstand. "oh my god, wat geef je haar te eten???"
Ik dacht dat ze weer een goede poepluier had geproduceerd, maar wat bleek, mijn schattige dochtertje, stonk gewoon naar knoflook. En dat is echt best wel een intense, heftige (lees vieze) geur bij zo'n klein meisje!
Die dag is ze het minste geknuffeld in haar nog kortstondige leventje en heeft ze een week lang niets meer van mijn zelfgemaakte happen willen eten. Oops, sorry schatje…
Goede tip: probeer altijd voor jezelf en kind te koken, anders blijf je bezig, maar maak eerst de basis voor de kleine en maak het daarna af met extra kruiden voor jezelf.

Heerlijke bonenpuree:
200 gram aardappelen
200 gram snijboontjes
50 gram witte bonen
scheutje melk
Als toevoeging voor de volwassenen:
Knoflook
Grof zeezout
Zwarte peper
Evt. klontje roomboter en om het echt af te maken wat bacon
Schil de aardappelen en snij in kleine stukjes. Kook ongeveer 15-20 min, tot ze gaar zijn. Kook ondertussen ook de snijboontjes in ruim kokend water ongeveer 10 minuten. Spoel de witte bonen schoon. Doe alles bij elkaar in een keukenmachine met een scheutje melk tot je een mooie, romige puree hebt.
Mocht je dit dus ook lekker voor jezelf maken, zet dan eerst 1 of 2 porties apart voor de kleine, en voeg dan nog lekker wat knoflook toe en maak aan met peper en zout.

Bonenpuree

Heerlijke bonenpuree:
Dit grecht is geschikt voor baby's vanaf 6 mnd (gepureerd), peuters en met een kleine toevoeging nog lekkerder voor volwassenen.
Kortom een easy family recept.
200 gram aardappelen
200 gram snijboontjes
50 gram witte bonen
scheutje melk
Als toevoeging voor de volwassenen:
Knoflook
Grof zeezout
Zwarte peper
Evt. klontje roomboter en om het echt af te maken wat bacon
Schil de aardappelen en snij in kleine stukjes. Kook ongeveer 15-20 min, tot ze gaar zijn. Kook ondertussen ook de snijboontjes in ruim kokend water ongeveer 10 minuten. Spoel de witte bonen schoon. Doe alles bij elkaar in een keukenmachine met een scheutje melk tot je een mooie, romige puree hebt.
Mocht je dit dus ook lekker voor jezelf maken, zet dan eerst 1 of 2 porties apart voor de kleine, en voeg dan nog lekker wat knoflook toe en maak aan met peper en zout.