vrijdag 21 december 2012

Toblerone mousse

Een heerlijk toetje voor de kerst!
Nog lekkerder als je het een dag van te voren maakt.

Toblerone mousse
1 reep toblerone melk (200 gram)
2 eiwitten
200 ml slagroom
40 gr suiker
 
Witte chocola voor garnering


Breek de toblerone in stukjes en smelt deze au bain marie. Klop de slagroom met suiker tot een stevige massa. Klop de eiwitten in een andere kom stijf. Roer de chocoloade door de slagroom en voeg daarna de eiwitten toe. Roer met een houten lepel en altijd dezelfde kant op. Zo blijft de massa luchtig. Je kan de mousse in mooie glazen doen, maar bijvoorbeeld ook in een grote schaal.

Laat minimaal 3 uur opstijven, liefste langer. Rasp vlak voor het opdienen wat witte chocolade erover.










 
 
 
Let op, de Hello Fresh aanbieding geldt nog steeds! Wil je de Hello Fresh box proberen met 20 Euro korting? Ga naar www.hellofresh.nl en gebruik de volgende kortingscode: DBTPFB.