dinsdag 6 november 2012

De lekkerste tomatensaus (super easy)

De lekkerste, super easy, tomatensaus:
(geschikt voor baby's vanaf 7 maanden (gepureerd), kids & family)

750 gram Roma tomaten

1 winterpeen

1 ui

1 rode paprika

5 teentjes knoflook

snufje suiker

peper/zout

verse basilicum

Parmezaanse kaas

olijfolie

staafmixer/ keukenmachine


Verwarm de over voor op 200 graden. Doe de tomaten en knoflook in een bakblik, besprenkel royaal met olijfolie en een snufje zout.

Leg de rode paprika naast de ovenschool op het rooster in de oven. Laat dit ongeveer 45-60 min roosteren (paprika af en toe draaien) of tot de schil van de tomaten mooi is gebarsten. Als de paprika nog niet een mooi zwart geblakerd velletje heeft, haal dan de tomaten er alvast uit, zet de grill aan en rooster de paprika in ongeveer 5min.

Ondertussen verwarm je in de pan wat olie. Voeg hier de ui en wortel aan toe en laat rustig op laag vuur gaar worden. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Ontvel de tomaten, knoflook en paprika en voeg dit toe aan het ui/wortel prutje. Pureer de saus met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg de saus aan de pasta toe en roer goed door elkaar. Maak het af met wat gescheurde basilicum blaadjes en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Tip: deze tomatensaus kan je ook gebruiken als basis voor een zelfgemaakte pizza of lasagne.

De lekkerste tomatensaus (super easy) met pasta


Vandaag loopt alles een beetje anders dan gepland. Het is zondagmiddag en we zijn van plan naar het Amsterdamse Bos te gaan. Maar helaas, het regent pijpenstelen. Teddie is een stoere chick en ze kan echt wel tegen een stootje (van haar zus bijvoorbeeld). Maar om nou de stromende regen in te gaan met een baby van 4 weken oud, lijkt me toch niet zo'n goed plan. Dus regelen we snel een play date met vrienden van ons.

Soms weet je niet hoe een dag verloopt, dit is er dus zo een. Ik houd van gastvrijheid. Als ik de Staatsloterij win, dan wil ik een grote woonkeuken en elke dag vrienden en kinderen over de vloer om lekker met zijn allen te eten en genieten. Ik verlang niet naar die dikke auto of luxe boot. Ik wil gewoon altijd lekker kunnen eten en dit delen met mijn vrienden en familie. Dan haal ik de beste ingrediƫnten in huis (want miljonair, dus tijd genoeg om stad en land af te reizen) met heerlijke bijpassende wijntjes. Ik verheug me er nu al op!
Overigens zou ik in de huidige situatie, Rutte II, het liefste emigreren. Geen probleem, want met dit recept maak je gegarandeerd snel nieuwe vrienden!

Met kleine kinderen is je middag eigenlijk vrij kort. Er is vaak nauwelijks tijd om als ouders een beetje bij te praten. Hoe gezellig dus als je ook even met elkaar kunt eten. Dit is echt een top recept, geschikt voor verschillende doeleinden, maar key word is makkelijk!
In het slaapje van de kids ren ik even naar de supermarkt, bereid het een en ander voor en zet het in de oven. Tegen een uur of half 6 duik ik nog even een kwartiertje de keuken in en klaar ben je.

Heerlijke zelfgemaakte tomatensaus met (een beetje) pasta!
(geschikt voor iedereen, ook gepureerd voor baby’s)

De lekkerste, super easy, tomatensaus:

750 gram Roma tomaten

1 winterpeen

1 ui

1 rode paprika

5 teentjes knoflook

snufje suiker

peper/zout

verse basilicum

Parmezaanse kaas

olijfolie

staafmixer/ keukenmachine

Verwarm de over voor op 200 graden. Doe de tomaten en knoflook in een bakblik, besprenkel royaal met olijfolie en een snufje zout.

Leg de rode paprika naast de ovenschool op het rooster in de oven. Laat dit ongeveer 45-60 min roosteren (paprika af en toe draaien) of tot de schil van de tomaten mooi is gebarsten. Als de paprika nog niet een mooi zwart geblakerd velletje heeft, haal dan de tomaten er alvast uit, zet de grill aan en rooster de paprika in ongeveer 5min.

Ondertussen verwarm je in de pan wat olie. Voeg hier de ui en wortel aan toe en laat rustig op laag vuur gaar worden. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Ontvel de tomaten, knoflook en paprika en voeg dit toe aan het ui/wortel prutje. Pureer de saus met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg de saus aan de pasta toe en roer goed door elkaar. Maak het af met wat gescheurde basilicum blaadjes en vers geraspte Parmezaanse kaas.

 Tip: deze tomatensaus kan je ook gebruiken als basis voor een zelfgemaakte pizza of lasagne.