dinsdag 30 oktober 2012

Pannenkoeken!

Pannenkoeken!!!!!!!

Aandacht verdelen. Dat is sowieso al lastig, maar helemaal met 2 kleine kinderen. Kinderen, man, of is het toch eerst man en dan kinderen...... vriendinnen, familie, ik wil alle ballen in de lucht houden, maar dat gaat helaas toch niet altijd.
Puck is gelukkig tot nu toe nauwelijks jaloers. Ze geeft de kleine Teddie veel kusjes en aait haar over het hoofd als ze huilt. Maar af en toe begrijpt ze het toch ook niet dat mama altijd maar met de baby in de weer is. Dat was vroeger toch heel anders?!

Dus was het tijd voor quality time voor Puck en mij. Ik stelde voor om samen pannenkoeken te gaan eten en ze sprong een gat in de lucht (en dat betekent letterlijk 5 minuten non stop springen en juichen). Samen liepen we de 9 straatjes in op weg naar het restaurantje. Ondertussen werd er gerend en gezongen, smakelijk eten, smakelijk eten, hap, hap, hap. Dat beloofde wat, ze had er zin in!
Een kleurplaat, heel veel aandacht van mammie (en alle andere gasten in het restaurant), een heerlijke appel pannenkoek en een sleutelhanger verder, gingen we voldaan (Puck doodmoe van de opwinding) weer naar huis.
"Vond je het leuk Puckie?", vroeg ik aan haar. "Ja, mammie, mag ik nu slapen?" antwoorde ze. "Tuurlijk schatje". "Eerst baby kus en dan slapen, oke mammie?". Mijn hart brak, wat is ze toch een heerlijk ding!

Mijn favoriete pannenkoekenhuis(je) is Pancakes! in de Berenstraat in Amsterdam:
http://www.pancakesamsterdam.com/

Andere top adresjes voor pannenkoeken:
http://www.boerderijmeerzicht.nl/
http://www.smickel.nl/Smickel/Home.html
http://www.bosrandlagevuursche.nl/

Wist je dat ze in Japan ook geregeld pannenkoeken eten? Deze zijn hartig en kan je naar wens beleggen met allerlei verschillende toppings. Een leuk restaurantje is: http://www.japanesepancakeworld.com/

Maar je kan natuurlijk ook heel lekker zelf (hartige) pannenkoeken maken.



Spinazie geitenkaas pannenkoeken:
  • 700 gram diepvries spinazie a la creme
  • 400 ml melk
  • 2 stuk eieren
  • 150 gram feta kaas
  • 400 gram bloem
  • verse zwarte peper
  • zonnebloemolie
Smelt de 700 g diepvries spinazie á la crème in een pannetje. Doe 400 ml melk in een kom. Voeg 2 eieren toe aan de melk.Voeg de bloem toe aan de melk & eieren, en mix deze mooi glad. Voeg de 700 g gesmolten spinazie á la crème toe aan de pannenkoekmix en roer tot een mooi beslag. Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan totdat deze gloeiend heet is. Doe soeplepel beslag in de koekenpan en bak een kant bruin. Draai de pannenkoek om en voeg na het omdraaien op de bruin gebakken kant wat stukjes feta kaas toe. Laat de kaas iet wat smelten, voeg peper/zout naar smaak toe en laat de andere kant bruin worden. Oprollen en klaar!

Kijk voor meer variaties van spinazie pannenkoeken bij recepten family.

Witlof met ham en kaas

Witlof met ham en kaas (vanaf 6 mnd)

1 aardappel
1 stronk witlof
1 plakje ham
1 eetlepel geraspte kaas
 scheutje kookvocht

Schil de aardappel, maak het witlof schoon (het bittere van het lof zit hem in de kern en de voet van het stronkje) en snij beide in stukjes. Breng met wat water aan de kook. Laat op laag vuur in circa 20 min gaar worden.
Snij de ham fijn. Giet de aardappel en witlof af en vang wat kookvocht op. Voeg de ham en kaas toe en pureer alles. Voeg evt wat kookvocht op om het wat smeuiger te maken.

Voor de rest van de family kan je natuurlijk heerlijke witlof met ham en kaas uit de oven maken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Benodigdheden:
8 stronkjes witlof
8 plakjes ham
8 plakjes jonge kaas
25 gr boter

Kook dan tegelijk met het witlof voor je baby, het aantal stronken voor de rest van de familie. Giet af, laat uitlekken en wikkel het lof in de ham en daarna in de kaas. Vet een ovenschool in met de boter en leg het lof dicht naast elkaar. Plaats voor circa 5 minuten in de oven, totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd. Serveer warm.

Tip:je kan dus alles 's middags al voorbereiden, het hapje van de baby in zijn geheel afmaken, voor de family tot aan het plaatsen in de oven. Dan hoeft het 's avonds tijdens spitsuur alleen nog maar 5 min in de oven en klaar!

Spinazie zalm pannenkoeken

Spinazie zalm pannenkoeken:

· 700 gram diepvries spinazie a la crème
· 400 ml melk
· 2 stuk eieren
· 1 pakje gerookte zalm
· 400 gram bloem
· 1 pakje roomkaas


· verse zwarte peper
· zonnebloemolie


Smelt de 700 g diepvries spinazie á la crème in een pannetje. Doe 400 ml melk in een kom. Voeg 2 eieren toe aan de melk. Voeg de bloem toe aan de melk & eieren, en mix deze mooi glad. Voeg de 700 g gesmolten spinazie á la crème toe aan de pannenkoekmix en roer tot een mooi beslag. Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan totdat deze gloeiend heet is. Doe soeplepel beslag in de koekenpan en bak beide kanten bruin. Haal de pannenkoek van het vuur, smeer in met wat roomkaas, voeg een paar plakjes gerookte zalm toe, peper erover, oprollen en klaar!

Spinazie geitenkaas pannenkoeken

Spinazie geitenkaas pannenkoeken:

· 700 gram diepvries spinazie a la crème
· 400 ml melk
· 2 stuk eieren
· 150 gram geitenkaas
· 400 gram bloem
· 25 gr pijnboompitten
· 5 zongedroogde tomaatjes
· verse zwarte peper
· zonnebloemolie

Smelt de 700 g diepvries spinazie á la crème in een pannetje. Doe 400 ml melk in een kom. Voeg 2 eieren toe aan de melk. Voeg de bloem toe aan de melk & eieren, en mix deze mooi glad. Voeg de 700 g gesmolten spinazie á la crème toe aan de pannenkoekmix en roer tot een mooi beslag. Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan totdat deze gloeiend heet is. Doe soeplepel beslag in de koekenpan en bak een kant bruin. Draai de pannenkoek om en voeg na het omdraaien op de bruin gebakken kant wat stukjes geitenkaas toe. Laat de geitenkaas smelten, voeg peper/zout naar smaak toe en laat de andere kant bruin worden. Haal de pannenkoek van het vuur, voeg de (geroosterde) pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes toe, oprollen en klaar!

Spinazie feta pannenkoeken

Spinazie feta pannenkoeken:

· 700 gram diepvries spinazie a la crème
· 400 ml melk
· 2 stuk eieren
· 150 gram feta kaas
· 400 gram bloem
· verse zwarte peper
· zonnebloemolie
Smelt de 700 g diepvries spinazie á la crème in een pannetje. Doe 400 ml melk in een kom. Voeg 2 eieren toe aan de melk. Voeg de bloem toe aan de melk & eieren, en mix deze mooi glad. Voeg de 700 g gesmolten spinazie á la crème toe aan de pannenkoekmix en roer tot een mooi beslag. Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan totdat deze gloeiend heet is. Doe soeplepel beslag in de koekenpan en bak een kant bruin. Draai de pannenkoek om en voeg na het omdraaien op de bruin gebakken kant wat stukjes feta kaas toe. Geef de feta wat warmte, voeg peper/zout naar smaak toe en laat de andere kant bruin worden. Oprollen en klaar!