dinsdag 22 januari 2013

Kikkererwten chorizo stoofpot


De toekomst voorspellen, het klinkt als een sprookje, een glazen bol. De een gelooft er heilig in, de ander durft niet verder te denken dan morgen. Maar hoe ziet onze wereld er over 5 jaar uit? Is alles dan heel anders? Er kan veel gebeuren in een korte tijd….

 Het schijnt dat er over 5 jaar een koelkast op de markt is, die zelf in contact staat met de supermarkt en besteld wat er nodig is. Hoe handig is dat? Mocht dit technische snufje nou toch wat langer op zich laten wachten, dan kunnen we nog iets afkijken van onze zuiderburen.
In Belgiƫ hoef je tegenwoordig niet meer naar de supermarkt. Hier staan er namelijk abri's op het perron, met plaatjes van boodschappen die je als reiziger kunt bestellen. Even scannen met je mobiel, dezelfde dag worden je boodschappen nog geleverd en je ijskast is gevuld!
Nou, dat had ik afgelopen week wel kunnen gebruiken.....

Mijn dochtertje is met spoed opgenomen in het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen! Het arme kind heeft al reflux, maar kreeg hier ook nog een maag-darm virus overheen en weigerde ineens te eten. Kortom ze kreeg niets binnen en hield niets binnen. Na de eerste dag in het ziekenhuis kwamen we 's avonds laat thuis. Ik was kapot, zowel emotioneel, als van een paar dagen niet slapen.

Eenmaal thuis besefte ik pas dat het al laat was en we nog niets gegeten hadden. Op zo’n moment heb je echt geen zin meer om uitgebreid te koken. En de komende dagen zal dat ook zo zijn. Gelukkig is daar mijn steun en toeverlaat….Lang leve mijn vriezer! Ik houd van invriezen en op dit soort momenten weet ik weer waarom!

Want na een dergelijke dag vol stress, wil je gewoon lekker comfort food uit eigen keuken!

Stoofpot met kikkererwten en chorizo

 
1 el olijfolie

250 g spekjes

1 chorizoworst

1 rode ui, fijngesneden

1 rode paprika, in stukjes

3 teentjes knoflook, fijngehakt

1 ½ tl oregano

2 aardappels, in blokjes, beetgaar

1 blik kikkererwten (400 g)

125 ml droge witte wijn

1 blik tomatenblokjes (400 g)

125 ml kippenbouillon

1 el peterselie, fijngehakt

1 ciabatta voor erbij

 
Verhit in een grote (stoof)pan de olie en bak de spekjes en chorizo knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Bak in de achtergebleven olie de ui en paprika tot de groenten zacht zijn (+/_ 5 min).

Doe de spekjes en chorizo terug in de pan, voeg het knoflook en oregano toe. Roer 1 min, voeg dan de aardappels, kikkererwten, wijn, tomatenblokjes en bouillon toe.

Laat dit zachtjes ongeveer 10 min koken tot de saus een beetje ingedikt is. Garneer met peterselie en ciabatta.

 

Kikkererwten chorizo stoofpot


 

Stoofpot met kikkererwten en chorizo

 
1 el olijfolie

250 g spekjes

1 chorizoworst

1 rode ui, fijngesneden

1 rode paprika, in stukjes

3 teentjes knoflook, fijngehakt

1 ½ tl oregano

2 aardappels, in blokjes, beetgaar

1 blik kikkererwten (400 g)

125 ml droge witte wijn

1 blik tomatenblokjes (400 g)

125 ml kippenbouillon

1 el peterselie, fijngehakt

1 ciabatta voor erbij

 
Verhit in een grote (stoof)pan de olie en bak de spekjes en chorizo knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Bak in de achtergebleven olie de ui en paprika tot de groenten zacht zijn (+/_ 5 min).

Doe de spekjes en chorizo terug in de pan, voeg het knoflook en oregano toe. Roer 1 min, voeg dan de aardappels, kikkererwten, wijn, tomatenblokjes en bouillon toe.

Laat dit zachtjes ongeveer 10 min koken tot de saus een beetje ingedikt is. Garneer met peterselie en ciabatta.