zondag 10 februari 2013

Tarte Tatin Parisien


Tarte tatin Parisien

Het is vrijdagmiddag half 4 en ik probeer de behoefte aan een wijntje te onderdrukken

No worries, ik ben geen “Dr. Phil” moeder die al om 10 uur 's ochtends begint te drinken omdat ze de eenzaamheid en verantwoordelijkheid niet meer aan kan. In tegendeel, dit weekend ga ik met mijn vriendinnetjes naar nous amie en Paris! Hoe relaxt is dat, even geen kinderen, geen man, geen schema's, maar wel wijntjes, shoppen en uitslapen!
Iedereen komt aangerend op het station, buiten adem van het pakken van alle spullen van de kids en schema's opschrijven voor de schoonmoeders. Ja, ook onze mannen gaan linea recta naar hun ouderlijk huis als er een weekend alleen met de kids in het vooruitzicht is.

Misschien zou je liever willen dat zij dit ook eens ervaren, want jij als vrouw doet dit toch regelmatig…. Maar ach, wat maakt het uit, nu voel ik me nog minder schuldig als ik straks lekker een wijntje drink, want ook manlief wordt zo even ontlast!

 
Eenmaal in de Thalys, komen we op adem en is er de tijd om bij te praten. Twee dagen later zitten we brak, maar tevreden in een heerlijke lunch tentje, en zijn we eigenlijk nog niet uitgepraat. Over een paar uurtjes gaan we weer terug naar huis. Dan laten we ons lieve vriendinnetje weer achter in Parijs en begint het gewone leven weer….

Dus genieten we nog even extra van de Franse style family brunch. Dit adresje kan ik jullie echt niet onthouden.

De inrichting is laid back, je zit aan tafel, hangt in de lounge of ligt op bed. Hier kom je om te ontspannen met vrienden en familie. Veel vers fruit, een goede kaart, maar vooral een geweldig buffet met verse croissants, crêpes en heerlijke Franse taarten.

Hier kom ik nog een keer terug, misschien wel met man en kinderen.....


 


Hierbij mijn (snel, gemakkelijk en heerlijk) versie van een Franse klassieker:


Tarte tatin van peer met kardemom

 2 el roomboter

3 stevige peren, geschild in partjes

Scheutje Marsala

3 kardemompeulen

1 kaneelstokje

4 plakjes bladerdeeg ontdooid

1 taartvorm

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de boter in een koekenpan, voeg het kaneelstokje en de kardemom toe en bak hierin de peer 2 min op hoog vuur. Blus af met de Marsala en laat nog 2 min op laag vuur inkoken tot de saus wat dikker wordt. Verdeel het mengsel over de vorm en bekleed met het deeg. Druk goed aan en prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bak het taartje in +/- 20 min gaar. Laat afkoelen en stort op een mooi bord. Lekker met vanille ijs.

 

Tarte Tatin van peer met kardemom


Hierbij mijn (snel, gemakkelijk en heerlijk) versie van een Franse klassieker:

 

Tarte tatin van peer met kardemom

2 el roomboter
3 stevige peren, geschild in partjes
Scheutje Marsala

3 kardemompeulen

1 kaneelstokje
4 plakjes bladerdeeg ontdooid

1 taartvorm

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de boter in een koekenpan, voeg het kaneelstokje en de kardemom toe en bak hierin de peer 2 min op hoog vuur. Blus af met de Marsala en laat nog 2 min op laag vuur inkoken tot de saus wat dikker wordt. Verdeel het mengsel over de vorm en bekleed met het deeg. Druk goed aan en prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bak het taartje in +/- 20 min gaar. Laat afkoelen en stort op een mooi bord. Lekker met vanille ijs.