woensdag 17 april 2013

Warme chocoladetaartjes met vloeibare vulling


Dinnertime! I love dinner parties. En eenmaal met kids eet je (nog) vaker bij elkaar thuis. Als ze nog klein genoeg zijn dat ze in een campingbedje kunnen slapen, neem je ze lekker mee. Scheelt ook weer een oppas regelen (en betalen)!
Maar als jij de dinner host bent, is het toch best lastig om op zaterdagochtend alle boodschappen te doen, wijntjes te halen en te koken, dit alles terwijl er 2 jengelende kinderen aan je been hangen.

Puck houdt van koken en wil dus altijd graag helpen. Helemaal als we iets met chocolade maken, want dat is volgens mij tegenwoordig het allereerste woord wat in haar opkomt zodra ze wakker is. Zou Pasen daar iets mee te maken gehad hebben misschien?
Terug naar het etentje. Dit toetje is echt perfect. Het maakt indruk, ziet eruit alsof je er uren mee bezig bent geweest en is echt super lekker, kortom het ultieme chocolade uitloop taartje.

Ik heb hier al een aantal keer indruk mee gemaakt, dus bij deze geef ik hem graag door. Zelfs als dit betekent dat mijn gasten van aankomende zaterdag bij deze weten wat ze krijgen en hoeveel effort het me heeft gekost. Dat heb ik voor jullie over, want ik gun het iedere (mama)kok die zijn best doet om af en toe zo’n makkelijk succes nummer achter de rug te hebben.

Warme chocoladetaartjes (vloeibare vulling!)
125 gr extra pure chocolade
125 gr boter
2 eieren
4 el suikers
1 el bloem
1 sinaasappel
scheut Marsala
slagroom
vanille suiker
bakje frambozen
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 220°C. Breek de chocola in kleine stukjes, doe ze met de boter in een kom en laat au bain marie smelten. Klop de eieren en suiker schuimig met de mixer in een andere kom. Meng de gesmolten chocolade/botersaus erdoor en daarna de sinaasappelrasp. Voeg een scheutje Marsala toe.
Voeg de bloem toe door een zeef en schep alles om met een lepel (niet meer mixen). Vet 4 kleine vuurvaste vormpjes goed in met boter en bestuif met wat bloem. Vul de vormpjes met het chocolademengsel en zet ze ongeveer 8 minuten in de oven. Ze moeten van buiten stevig zijn, maar van binnen nog zacht.

Klop ondertussen de slagroom met het vanille suiker lobbig.
Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes (zet er een bordje op en draai om) en serveer op bordjes. Maak op met wat frambozen, poedersuiker en slagroom.

 

Warme chocoladetaartjes (vloeibare vulling)

Ik heb hier al een aantal keer indruk mee gemaakt, dus bij deze geef ik hem graag door.  Dat heb ik voor jullie over, want ik gun het iedere (mama)kok die zijn best doet om af en toe zo’n makkelijk succes nummer achter de rug te hebben.

Warme chocoladetaartjes (vloeibare vulling!)
125 gr extra pure chocolade
125 gr boter
2 eieren
4 el suiker
1 el bloem
1 sinaasappel
scheut Marsala
slagroom
vanille suiker
bakje frambozen
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 220°C. Breek de chocola in kleine stukjes, doe ze met de boter in een kom en laat au bain marie smelten. Klop de eieren en suiker schuimig met de mixer in een andere kom. Meng de gesmolten chocolade/botersaus erdoor en daarna de sinaasappelrasp. Voeg een scheutje Marsala toe.
Voeg de bloem toe door een zeef en schep alles om met een lepel (niet meer mixen). Vet 4 kleine vuurvaste vormpjes goed in met boter en bestuif met wat bloem. Vul de vormpjes met het chocolademengsel en zet ze ongeveer 8 minuten in de oven. Ze moeten van buiten stevig zijn, maar van binnen nog zacht.

Klop ondertussen de slagroom met het vanille suiker lobbig.
Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes (zet er een bordje op en draai om) en serveer op bordjes. Maak op met wat frambozen, poedersuiker en slagroom.