dinsdag 16 oktober 2012

Tijd om te trakteren

Hoera, het is tijd om te trakteren!
Na weer een behoorlijk pittige bevalling werd 4 oktober jongstleden mijn dochter Teddie op mijn buik gelegd. Nog half stoned, beduusd en uitgeput besefte ik me nauwelijks wat er gebeurd was. Dit is mijn dochter, het kleine zusje van Puck, ons wondertje. Ik kan haar niet goed zien, mijn benen liggen nog in de beugels en ik heb geen kracht om haar omhoog te tillen. M fluistert met trillende stem, ze is zo mooi Nien, ze is zo mooi!
Teddie has joined the family. Ineens zijn we een gezin, met zijn vieren, heb ik 2 dochters, moet ik mijn aandacht verdelen en heeft Puck een zusje. Ineens is alles anders en toch ook weer niet. Mijn hart staat wijd open, ongelofelijk wat heb ik het getroffen.
Puck vindt het fantastisch maar ook weer niet heel boeiend. De ene keer krijgt de baby alleen maar kusjes, aaitjes en knuffels, het andere moment kijkt ze er niet naar op of om. Totdat ik uitlegde dat we gingen trakteren. Samen cakejes maken en versieren voor al Puck haar vriendjes en vriendinnetjes die langskomen om de baby te bekijken en uitdelen op de creche. Hmmm sindsdien valt Teddie toch wel heel erg in de smaak.....net als deze taartjes.
Ik heb de taartjes samen met Puck gemaakt en uitgelegd dat ze mag trakteren om te vieren dat haar zusje er is. Zo is ze en betrokken en is het dus feest dat Teddie is geboren!
Mocht je daar zo vlak na je bevalling nog geen puf voor hebben, kijk dan bij recepten voor een aantal makkelijke traktatie tips.

Teddie’s Taartje:
Nodig:
Natte cake
Uitsteekvormpjes
Witte chocolade pasta
Muisjes en evt extra strooisel
Snij de cake in dikke plakken en steek de gewenste vorm erin. Haal de cake buiten de vorm weg. Smeer in met witte chocolade pasta en haal dan voorzichtig het vormpje eraf. Bestrooi met muisjes of ander strooisel.

maandag 15 oktober 2012

Makkelijke traktaties

Makkelijke traktaties


Teddie's Taartje:
natte cake
uitsteekvormpjes
witte chocoladepasta
muisjes en evt extra/ander strooisel

Snij de cake in dikke plakken en steek de gewenste vorm erin. Haal de cake buiten de vorm weg.
Smeer in met witte chocoladepasta en haal dan pas voorzichtig het vormpje eraf. Bestrooi met muisjes of ander strooisel.

















Slagroomsoesjes met muisjes:
Snij de bovenkant van het soesje en dip in een bord met muisjes
Of doop het soesje in wat gesmolten witte chocolade en dip in de muisjes
Uiteraard kan je ipv muisjes ook andere toppings gebruiken....














Nijntje koekjes:
Smeer het buikje van Nijntje in met witte chocoladepasta en bestrooi met muisjes













Bumba danoontje:
Google een afbeelding van Bumba en steek door zijn neus een danoontje