vrijdag 28 december 2012

Kip chorizo ovenschotel

De kerst is weer voorbij. Er is uitgebreid getafeld en alle buikjes zijn weer rond gegeten. Zo rond, dat velen onder ons het goede voornemen hebben om de komende dagen een beetje rustig aan te doen. Geen kerstbrood met spijs of chocolade mousse meer en misschien ook iets minder wijn drinken….

Mijn buurvrouw wilt even überhaupt de keuken niet meer in. Zij had haar familie op 1e kerstdag bij haar thuis uitgenodigd. Ze wilde eens goed uitpakken en had voor 10 personen een 5 gangen diner gekookt. Helaas was het diner volledig in de soep gelopen…. De paté was te zout uitgevallen, de souffle was ingezakt en tot overmaat van ramp wilde oma haar kunstgebit niet in doen!

Dus toen ik mijn buuf totaal inspiratieloos door de supermarkt zag lopen, heb ik haar even dit recept ingefluisterd. Perfect voor na de kerst, want het is gezond en niet te zwaar, maar bovenal gemakkelijk en het kan niet misgaan (voor het hele gezin geschikt).

 
Kip chorizo ovenschotel (4 p)

6 kippendijen, liefste met vel

chorizo worst, in blokjes/ reepjes

600 gram aardappels met schil in stukken

Olijfolie

Peper/zout

2 uien

1 knoflook

1 gele paprika, in reepjes

Gedroogde oregano (2 tl)

Rasp van ½ sinaasappel, plus sap


Vet een ovenschaal in met olijfolie, knoflook, peper en zout. Haal de kippendijen hier doorheen en leg ze met het vel naar boven in de schaal. Voeg de chorizo, aardappels, uien en paprika toe. Besprenkel met olijfolie, (zee)zout, oregano, sinaasappelrasp en het sap van ¼ sinaasappel. Meng door elkaar en zet in de voorverwarmde oven.

 
Lekker met wat ciabatta.
200 graden/ 1 uur

Kip chorizo ovenschotel


Kip chorizo ovenschotel (4 p)

6 kippendijen, liefste met vel

chorizo worst, in blokjes/ reepjes

600 gram aardappels met schil in stukken

Olijfolie

Peper/zout

2 uien

1 knoflook

1 gele paprika, in reepjes

Gedroogde oregano (2 tl)

Rasp van ½ sinaasappel, plus sap


Vet een ovenschaal in met olijfolie, knoflook, peper en zout. Haal de kippendijen hier doorheen en leg ze met het vel naar boven in de schaal. Voeg de chorizo, aardappels, uien en paprika toe. Besprenkel met olijfolie, (zee)zout, oregano, sinaasappelrasp en het sap van ¼ sinaasappel. Meng door elkaar en zet in de voorverwarmde oven.

 
Lekker met wat ciabatta.
200 graden/ 1 uur